Dobra kawa do firmy eksponowana na zewnątrz unosi się zapachem i zachwyca przechodniów

2019-09-29

Ponieważ w/g specjalistów d/s żywienia, kawa nie powinna mieć kontaktu z temperaturą wyższą od 95 stopni, nie polecam tak zaparzonej. I co z tego że przeliczenie na kg kawy wychodzi drożej na kapsułki, jak taką mieloną zużywam 3x szybciej, gdyż kawa jest po prostu słaba. Zaznaczę że kawa to kupiona ekperymentalnie polska marka, 8zł za 250gr, brazylijska arabica. Dobra kawa do firmy eksponowana na zewnątrz unosi się zapachem i zachwyca przechodniów. Świeżo parzona kawa pachnie świeżo parzonym seksem. Ja go dostałam w prezencie, kawa jest dobra, ale wolałabym dopłacić i kupić ekspres z młynkiem lub przynajmniej na mieloną kawę. Działa - ekspres nie wybuchł :P i kawa wyszła dobra, równa tej zrobionej przez drogie ekspresy ciśnieniowe. Aż zacząłem inaczej patrezc na ekspers przelewowy napapierowe filtry, ktorego nie używam, czy ja dobrez mniemam że kawa będzie zdrowsza jeżeli użyję ekspresu przelewowego niż kawiarki na gaz? Dodam że czasem kawiarka ma przebłyski i kawa wychodzi w porządku, dlatego zupełnie nie wiem co tu podejrzewać. I kawa też nie smakuje. Trochę dużo tych pytań i wiem że złotego środka w tym przypadku nie ma ale chodzi mi o jakąś bazę wyjściową aby ta kawa była po prostu smaczna a drobne korekty są oczywiście dozwolone. Pod wpływem działania tej pierwszej wody kawa w sitku pęcznieje, w miarę pęcznienia zwiększa się też ciśnienie, pod którym woda przechodzi przez kawę. Najpierw woda, potem kawa - nie będzie takiej goryczki. Dzien dobry, z przykroscia przeczytalam ze kawa robiona w mojej ulubionej kafeterce jest niezdrowa, mam w zwiazku z tym pytanie: jaka metode palenia procz ekspresu moglby Pan polecic jako najzdrowsza? Ta ostatnia kawa to nowość - jeszcze dziś pojawi się w naszym sklepie. Kawa bardzo szybko przelewa się do górnego zbiornika (ok1-2minut), czasem nawet nie jest gorąca i jest przez to słaba i prawie przezroczysta. W sumie powinien Pan obserwować jak smakuje świeżo zaparzana kawa i ustawiać pokrętło pod własne podniebienie. W jednym z poważnych periodyków uznano, że kawa szkodzi organizmom sportowców wyczynowych. Zrobienie kawy typu espresso zajmuje 5 sekund, kawa z mlekiem 10 sekund. Problem polega na tym że kawa zalewajkowa zaparza się bez przerwy od chwili zalania od chwili wypicia ostatniego łyka, czyli o wielu za długo (katastrofa numer jeden). Sprawdzałem z kapsułkami nespresso w Krupsie i nie można napełnić kawa, bo zaraz jest wyłączenie lub kawa sączy się bardzo, bardzo delikatnie. Dla nich kawa = czarne ziarenka, zmielone i zalane gorącą wodą.

Aktualności

Obejrzyj nasze video

@ Copyright 2018